Care sunt pasii de urmat in urma unui accident usor?

reparatii daune auto

Ai fost implicat intr-un accident usor, fara victime, in Bucuresti-Ilfov?

Nimeni nu isi doreste sa fie implicat intr-un accident rutier. Cu toate acestea, astfel de evenimente nedorite se intampla frecvent. Important este sa-ti pastrezi cumpatul si sa actionezi responsabil. Sunt considerate accidente usoare cele in care au de suferit doar vehiculele implicate.

Vestea buna este ca, in Romania, multe persoane apeleaza la intelegerea amiabila in cazul producerii unui accident rutier minor, soldat doar cu daune materiale, pentru a nu mai implica si organele de politie. In acest caz, documentele de introducere in reparatie vor fi eliberate de asigurator.

Iti spunem ce ar trebui sa faci imediat dupa accident, chiar si in situatia in care nu esti tu cel vinovat de producerea lui.

Asadar, pentru a duce la bun sfarsit aceasta intelegere amiabila, ai nevoie, inainte de toate, de asigurarea obligatorie. Dupa completarea amiabilei, partea vatamata va trebui sa avizeze dauna la asiguratorul unde partea vinovata detine RCA.

In cazul in care esti implicat direct intr-un asemenea eveniment imprevizibil, este necesar sa cunosti pasii legali pe care sa ii urmezi. Tocmai de aceea, iti punem la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie.

Pasi de urmat

  • Accidentul s-a produs in Bucuresti Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6 sau Ilfov? Suna si discuta chiar acum cu un consultant daune. Masina nu se poate deplasa pe roti? Te ajutam cu tractarea ei conform conditiilor din polita RCA. Totul se poate rezolva rapid si fara stres.

 

  • In cazul unui accident usor, in care pagubele rezultate sunt doar de natura materiala, deplasarea la Politie nu este necesara. Pentru asta exista Biroul de accidente usoare din Bucuresti.

 

  • De asemenea, poti veni direct la sediu, pentru constatare daune, fara a sta la cozi interminabile si fara a completa zeci de formulare. Aici, beneficiezi de consultanta, deschidere dosar dauna, precum si reparatie autoturism intr-un service autorizat RAR, echipat la standarde europene.

 

  • Pe de alta parte, situatia se complica in momentul in care din accidentul rutier rezulta vatamari de persoane. In cazul in care exista victime, masinile vor ramane pe loc. Agentii de politie vor efectua masuratorile in vederea stabilirii circumstantelor producerii evenimentului.

 

  • Poti comunica producerea accidentului la numarul unic de urgenta 112, iar in functie de informatiile furnizate operatorul te va indruma catre politie, ambulanta sau pompieri. Daca este necesar sau posibil, acorda primul ajutor victimelor. Echipajul de politie rutiera sosit la fata locului te va indruma cu privire la actiunile ce urmeaza.

In concluzie, daca pagubele sunt doar de ordin material, completeaza impreuna cu soferul implicat in accident formularul amiabil si deschide dosarul de daune la asigurator. Daca evenimentul rutier s-a soldat cu vatamari de persoane, anunta autoritatile competente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *