Ce sa faci daca ai avut un accident cu o masina fara RCA

accident fara rca

Ai fost lovit de o masina fara RCA? Te ajutam sa beneficiezi rapid de ajutorul de care ai nevoie, intervenind in calitate de unitate reparatoare si birou constatare accidente fara polita RCA/vinovat RCA strain.

Contacteaza unul dintre operatorii nostri in vederea inceperii demersurilor necesare pentru deschidere dosar de dauna in urma unui accident cu o masina fara RCA valabil. Documentatia aferenta deschiderii dosarului de despagubire ramane in responsabilitatea noastra, inclusiv decontarea reparatiei catre unitatea noastra.

FPVS (Fondul de Protectie a Victimelor Strazii) se va ocupa de despagubirea prejudiciului suferit in timpul accidentului, chiar daca vinovatul nu detine o polita RCA sau a fugit de la locul accidentului. FPVS isi va recupera banii platiti pentru despagubirea RCA de la vinovatul in cauza, la o data ulterioara.

Asadar, in caz de accident RCA, nu ai nevoie de griji in plus pentru solutionare.

BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania), ca organism de compensare, nu detine calitate procesuala pasiva si nu are calitate de parte responsabila civilmente in raport cu persoanele prejudiciate in urma producerii accidentelor de vehicule.

Persoanele juridice subrogate in drepturile persoanelor pagubite prin accidente produse in conditiile prevazute la lit. a) nu au posibilitatea de a depune cereri de despagubire la BAAR.

Ce trebuie sa faci daca ai fost implicat intr-un accident cu un autoturism auto fara asigurare RCA?

Desi pare greu de crezut, un raport bazat pe date oficiale furnizate de doua autoritati publice – ASF, respectiv DRPCIV, spune ca doar putin peste 70% din masinile inmatriculate sunt asigurate RCA. Luand in calcul gradul redus de cuprindere in asigurarea RCA, putem considera ca poti fi oricand implicat intr-un accident cu un autoturism fara RCA valabil sau in care soferul vinovat de producerea accidentului sa fuga de la locul evenimentului.

Ca persoana prejudiciata prin accidente de autovehicule neasigurate RCA sau produse de autori neidentificati, ai posibilitatea de a te adresa consultantilor nostri.

Va trebui sa ne pui la dispozitie formularul de Constatare Amiabila (completat) intocmita cu partea vinovata de accident ori Proces Verbal constatare de la Politie din care sa rezulte vinovatia producerii evenimentului de catre unul dintre autovehiculele implicate in accident, copie in format electronic/fizic permis de conducere, Carte de identitate si Talonul autoturismului vinovat de accident.

Unitatea noastra se va ocupa de constatare, reparatie si decontare cu FPVS. BAAR isi va recupera, ulterior, banii platiti de la persoanele responsabile de producerea prejudiciului.

Afla cum te putem ajuta, discutand cu un consultant daune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *