Raspundem intrebarilor tale:

5.000 km, 7.500 km, 10.000 km, 15.000 km…? Nu toate mașinile sunt la fel, așa că întotdeauna trebuie să vă ghidați după manualul vehiculului. Cu toate acestea, noi am recomanda minimum o dată pe an, în ciuda frecvenței cu care vă conduceți sau nu mașina.

Multe lucruri din vehiculul dumneavoastră se strică în mod natural în timp, inclusiv uleiul și filtrele. Faptul că acestea sunt înlocuite o dată pe an vă va asigura că vehiculul dvs. este gata să fie condus ori de câte ori aveți nevoie.

Motoarele moderne sunt extrem de complexe și dificil de reparat, așa că o revizie anuală se va dovedi o investiție demnă de încredere, valoare de revânzare și întreținere mai ieftină pe termen lung.

 

Frânele sunt unul dintre acele lucruri pentru care oamenii sunt în mod constant suprasolicitați, multe ateliere înlocuind frânele prea devreme și prea des în căutarea unui câștig rapid.

 

La majoritatea mașinilor moderne, există o lumină de bord care indică momentul în care plăcuțele de frână trebuie înlocuite. La mașinile mai vechi, plăcuțele vor emite un scârțâit ascuțit. În orice moment înainte de asta, probabil că frânele tale sunt în regulă.

Pentru majoritatea mașinilor, vă recomandăm să verificați uleiul de motor la fiecare două luni. Motoarele turbo moderne sunt de fapt proiectate să folosească uleiul la o rată mult mai mare, ceea ce înseamnă că se recomandă o verificare lunară a uleiului. Pentru a verifica uleiul, folosiți jojă, ștergeți-o și împingeți-o la loc pentru a măsura nivelul. Dacă nivelul pare scăzut, completați-l cu ulei de calitatea corectă.

Nu vă îngrijorați! La fel ca la antrenamentul pe care l-ați ratat, vă putem readuce pe drumul cel bun și mașina dvs. înapoi într-un ciclu sănătos. Deși ratarea unei revizii nu este ideală, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă faceți revizia cât mai repede. Cu cât o lăsați mai mult timp, cu atât este mai probabil să întâmpinați probleme cu mașina dvs. pe parcurs.

Cel mai bun loc pentru a găsi aceste informații este pe partea laterală a autocolantului pentru anvelope sau în manualul vehiculului (de obicei, pe partea interioară a montantului ușii șoferului). Poate fi un pic mai greu de citit, dar autocolantul anvelopei vă va indica întotdeauna presiunea corectă pentru condițiile de drum și stilul de conducere pentru care se presupune că este utilizată anvelopa.

 

Ca o notă secundară, menținerea anvelopelor la presiunea corectă va asigura că autovehiculul dumneavoastră se conduce cât mai bine și vă va economisi combustibil. Ca regulă generală, vă recomandăm o presiune de 2.0-2.0 pentru utilizarea zilnică pe șosea, cu condiția să nu tractați.

Vă recomandăm să abordați imediat problema. Luminile de verificare a motorului se pot aprinde dintr-o mare varietate de motive, unele mai grave decât altele. 

Recomandam si efectuarea unui test de diagnosticare adecvat pentru a vă va asigura că abordați rădăcina problemei, economisind timp și bani pe termen lung.

Există o gamă imensă de uleiuri, iar totul poate părea puțin descurajant uneori. Ca regulă, întotdeauna mergeți după manualul autovehiculului dumneavoastră pentru a vă asigura că obțineți gradul de ulei potrivit pentru ca motorul mașinii dumneavoastră să funcționeze la cel mai bun nivel. După aceasta, este pur și simplu o chestiune de a obține uleiul de cea mai bună calitate pe care vi-l puteți permite.

 

În general, vă recomandăm să folosiți cât mai mult posibil uleiuri complet sintetice, în special în cazul motoarelor moderne, care funcționează la o presiune mult mai mare și consumă ulei într-un ritm mai ridicat.

Aceste uleiuri sunt mult mai stabile în condiții de căldură și stres extreme decât uleiurile minerale sau semisintetice, ceea ce înseamnă că sunt mai bine echipate pentru a vă proteja motorul și pentru a se asigura că acesta funcționează cât mai eficient posibil.

Absolut! Multe ateliere își compensează costurile pentru a oferi servicii mai ieftine prin utilizarea unor piese de calitate scăzută, care sunt mult inferioare celor pe care le-ai obține fie de la producător, fie de la un mecanic mai renumit.

 

Dacă vă asigurați că folosiți filtre, ulei, senzori și frâne de înaltă calitate, nu numai că mașina dumneavoastră va funcționa cât mai fiabil pe termen lung, dar, în unele cazuri, vă va face experiența de conducere mult mai plăcută și mai sigură.

Întotdeauna. Service Toyota Bucuresti – New Siera Reparatii a stabilit relații cu furnizori pe care ȘTIM că fabrică piese la standarde de Echipament Original (OE). Acest lucru înseamnă că fiecare piesă  a fost testată și fabricată de către furnizorii de top, fiind concepută pentru a funcționa perfect în vehiculul dumneavoastră.

‘OEM’ (Original Equipment Manufacturer) se referă la piesele care au fost obținute fie direct de la producătorul mașinii dvs., fie de la compania care furnizează piesele din fabrică pentru producătorul respectiv.

 

‘OE’ înseamnă ‘Original Equipment’ (echipament original). Orice piesă cu această etichetă înseamnă că se potrivește, funcționează și durează exact la aceleași standarde ca și piesele originale puse în mașina dumneavoastră din fabrică.

Bună întrebare! Dacă nu aveți probleme evidente care trebuie reparate, putem de obicei să împărțim serviciile în două categorii cheie: de baza si de intretinere. După cum v-ați aștepta, service-urile de bază sunt cele mai puțin costisitoare, constând de obicei doar în schimbarea uleiului și a filtrului de ulei. Acest serviciu este recomandat doar pentru vehiculele mai vechi, unde costul este principalul factor de decizie.

 

Serviciile de întreținere sunt întotdeauna recomandate, deoarece lucrările efectuate sunt cele specificate de producătorul vehiculului dumneavoastră. Serviciile de întreținere pot fi efectuate la intervale de service minore sau majore, în funcție de cerințele producătorului, și înlocuiesc toate piesele consumabile la fel ca și service-ul dealerului.

 

În prezent, majoritatea producătorilor de autovehicule măresc intervalele de service la 15 000 km, ceea ce reprezintă o perioadă mult mai lungă decât în cazul vehiculelor mai vechi. Acest lucru înseamnă că efectuarea la timp a reviziilor auto este mai importantă ca niciodată.

Gata sa incepem?

Suna la

 0753.109.263

REZERVA-TI ACUM  SPATIUL DE DEPOZITARE!

Hotel-roti.ro

De ce noi?

Centrul nostru de depozitare a anvelopelor oferă depozitare în condiții de siguranță pentru anvelopele sezoniere.

Anvelope 12'-15' Depozitate
53%
Anvelope 16"-18" depozitate
32%
Anvelope off-road, SUV și utilitare depozitate
15%

Contacteaza-ne

Bulevardul Dimitrie Pompeiu 10B,

București 020337

L-V: 8- 17.30

Suntem la un apel distanta:

+40753.109.263